On kirkkaana päivä ja ilta - vanhan miehen tunnustukset eli lyhyesti "OKPI” on syksyllä 2017 ensi-iltaan tuleva yhteisölähtöinen teatteriesitys, jonka taustalla on keväällä 2017 pirkanmaalaisten seniori-ikäisten miesten kanssa toteutettu taideprojekti, joka keskittyi tutkimaan siihen osallistuvien miesten ajatuksia itsestään ja maailmasta vuonna 2017 sekä lisäämään toiminnan kautta heidän hyvinvointiaan. Ensi-ilta on la 16.9.2017 Kulttuurikeskus PiiPoossa, jonka jälkeen esitys lähtee kiertueelle mm. Pirkanmaan seniori- ja palvelukeskuksiin. Esityksen oheen voi tilata myös sen teemoihin liittyvän, katsojia osallistavan keskustelutilaisuuden.
Projektin työpajoissa tehdyt haastattelut ovat toimineet pohjana, Josta ammattitaiteilijat ovat rakentaneet vanhan miehen maailmaa luotaavan teatteriesityksen. Inhimillinen monologiesitys kokoaa yhteen ja tuo julki mukana olleiden miesten ajatuksia sekä haluaa herättää keskustelua seniorien asemasta suomalaisessa yhteiskunnassa. Esitys rohkaisee samalla katsojia myös positiiviseen vuoropuheluun. Esityksen nimi “On kirkkaana päivä ja ilta” kumpuaa Eeva Kilven kirjoittamasta runosta ”Laulu rakkaudesta”

Työryhmä

Jarmo Skön (esitys) - Silja Kuoppala (musiikki) - Riku Laakkonen (ohjaus)

Kiitokset

Esitystä ovat tukeneet SKR Pirkanmaan rahasto, Tampereen Kaupungin ”Tesoman kulttuurikummi” – hanke, Opetus- ja kulttuuriministeriön %taidetta- kehityshanke, Tampereen taidekasvatus ry. sekä Kulttuurikeskus Piipoo. Yhteistyökumppaneina toimivat Palvelukeskus Maijala Kangasalta, Keinupuiston palvelukeskus Hervannasta ja Palvelutalo Kotipirtti Tesomalta.

LIPUT avoimiin esityksiin syksyllä 2017

Pe 15.9. klo 19.00 (ennakko) Kulttuurikeskus PiiPoo (Ideaparkinkatu 4, Lempäälä) // La 16.9. klo 15.00 (ensi-ilta) Kulttuurikeskus PiiPoo (Ideaparkinkatu 4, Lempäälä) // La 30.9. klo 14.00 Pirkankatu 18, Tampere (LaStrada-teatteri) // La 30.9. klo 18.00 Pirkankatu 18, Tampere (LaStrada-teatteri)